کریمه اهل بیت و امام زمان علیهما السلام محمدرضا فؤادیان
امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف عنایات ویژهای به حضرت فاطمه معصومه علیها السلام و حرم با صفای او و اهل قم به ویژه علماء دارد.[1] تا جایی که که سبب رشد و شکوفایی معنوی این پایگاه جهت فرهنگ سازی معارف اسلامی خصوصاً مهدوی شده است. لذا در این مقاله به طور اختصار به پیوند آخرین معصوم علیها السلام با حضرت معصومه علیها السلام اشاره مینمائیم:
1. امام مهدی در زیارت نامه حضرت معصومه علیها السلام یکی از افتخارات شیعه، داشتن زیارت نامههایی است که از معصومین علیها السلام به یادگار مانده است. در زیارت نامه حضرت معصومه علیها السلام ضمن مرور عالیترین معارف شیعه، هشت بار با مقام ولایت، رابطة مستقیم برقرار میشود که سه مورد آن پیوند با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است. الف) عرض ادب و اهدای سلام سلامهای این زیارت توأم با اسرار است[2] یکی از آنها این است که تمام سلامهای عرضه شده به خدمت پیامبر و جانشینان او با صیغة مخاطب (السلام علیک) است ولی هنگام عرض ادب به پیشگاه دوازدهمین امام با صیغة غایب (السلام علی وصی من بعده) آمده است. این تغییر شیوه، برای توجه دادن زائر به امام غایب است. یکی دیگر از این اسرار لقبهای امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف است که عبارتند از نور، سراج، ولی ، وصی و حجت. ب) دعا برای فرج زائرین حرم و بارگاه حضرت معصومه علیها السلام ز خداوند متعال میخواهند: «اسئل الله ان یرینا فیکم السرور و الفرج؛ از خداوند میخواهم که سرور و گشایش شما را ببینم». قطعاً سرور اهل بیت علیها السلام ظهور امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف است. ج) رجعت زائر در این حرم مقدس عرضه میدارد: «و این یجمعنا و ایاکم فی زمرة جدکم محمد صل الله علیه و آله و سلم ، ما و شما را در زمرة جد بزرگوارتان حضرت محمد صل الله علیه و آله و سلم گردآورد». این درخواست برای روز قیامت نیست ، زیرا بهشت و مزایای آن در بخشهای بعدی مطرح شده است، بلکه ظهور امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف است. براساس عقیدة رجعت، معصومین علیها السلام در زمان ظهور به دنیا بر میگردند و همراه بودن با امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف به منزله همراه بودن با سایر ائمه و قرار گرفتن در زمرة پیروان حضرت محمد صل الله علیه و آله و سلم است.
2. امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف و کریمة اهل بیت و قم امام صادق علیها السلام بیش از 1200 سال پیش فرمود: به زودی، کوفه از علم خالی شود و بساط علم از آن برچیده شود، آن چنانکه مار در لانه اش به خود میپیچد. آنگاه علم در شهری به نام قم ظاهر میشود و آنجا مرکز دانش وفضیلت میگردد تا جایی که در روی زمین حتی یک نفر مستضعف وناآگاه در دین باقی نمیماند، حتی بانوان پرده نشین. و این در آستانة ظهور قائم ما خواهد بود که خداوند قم و اهل قم را قائم مقام حجت قرار میدهد وگرنه زمین خالی از حجت میشود وزمین ساکنان خود را در کام خود فرو میبرد. در آن ایام، علم از قم به همة سرزمینهای شرق وغرب جهان سرازیر میگردد و حجت خدا بر مردم کامل میشود و دیگر در روی زمین فردی نمیماند که دین و دانش به او نرسیده باشد. سپس قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف ظهور میکند و موجب خشم و غضب خداوند بر مردم میشود زیرا خداوند از هیچ بندهای انتقام نمیگیرد،جز هنگامی که حجت خداوند را انکار کند.[3] نکته حایز اهمیت این جا است که در روزی که اسم قم در جزیرة العرب ناشناخته و گم بود. صادق آل محمد صل الله علیه و آله و سلم آینده آن را ترسیم فرمود اکنون حوزه علمیه قم، از حوزه علمیه هزارساله نجف، سبقت گرفته است و صدها مجتهد عالی مقام را در دامان خود به برکت حضرت معصومه علیها السلام پرورش داده است. مقصود از قائم مقامی اهل قم، مراجع تقلیدند، زیرا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف آنان را جانشین خود قرار داده است. امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف در توقیعی به محمد بن عثمان عمری میفرماید: «و اما الحوادث الواقعه فارجعوا فیها الی رواه احادیثنا فانهم حجتی علیکم و انا حجه الله»[4] ________________________________________ [1] . ر.ک زندگانی کریمة اهل بیت علیها السلام که ده نمونه از عنایات امام مهدی علیها السلام در فصل یازدهم با عنوان «طلوع خورشید جهان افروز امامت از افق کریمة اهل بیت علیهم السلام ذکر شده است. [2] . ر.ک زندگانی کریمة اهل بیت، ص128. [3] . بحارالانوار، ج60، ص213. [4] . احتجاج، ج2، ص281.
|